Organisatie

Parkeren en Bereikbaarheid

Parkeren
Het VIP-parkeerterrein is op beide dagen gevestigd aan de Sibberweg. Hiervandaan rijden pendelbussen naar de Cauberg.
 
Op zaterdag kan er door het publiek geparkeerd worden in Eijsden/Margraten op het industrieterrein Aan de Fremme. Hiervandaan rijden pendelbussen naar de Cauberg.
 
Op zondag kan er door het publiek geparkeerd worden in Eijsden/Margraten op het industrieterrein Aan de Fremme of aan de Hekerweg. Hiervandaan rijden pendelbussen naar de Cauberg.

 

Bereikbaarheid Cauberg
Om de organisatie ordentelijk te laten verlopen is de rijbaan op de Cauberg slechts vanuit één richting beschikbaar, te weten van het Grendelplein richting Berg en Terblijt. Omrijden kan via de Daalhemmerweg.  Deze maatregel geldt vanaf vrijdag 2 februari om 08.00 uur tot maandag 5 februari om +/- 12.00 uur. Aanvullend hierop zal de Cauberg op de beide evenementdagen, 3 en 4 februari, geheel voor verkeer zijn afgesloten tussen 06.00 en 19.00 uur. Calamiteitenverkeer en officials van het evenement kunnen te allen tijde wel gebruik maken van de Cauberg. Voor bewoners in het afgesloten deel leveren wij een doorlaatbewijs voor de auto.

 

Sibberweg
Op de Sibberweg zal onze ingang naar het vipparkeerterrein zijn. Ook zullen hier de pendelbussen met bezoekers stoppen. Hierdoor is de situatie gewijzigd op zaterdag 3 en zondag 4 februari van 6.00 tot +/- 20.00 uur. De Sibberweg is vanaf Valkenburg bereikbaar via het Grendelplein en de Daalhemmerweg. Vanaf Maastricht is een deel van de Rijksweg 1 richtingsverkeer vanuit de richting van de Cauberg. Verkeer wordt omgeleid vanaf de kleine Heideweg. Vanaf de Sibberweg is de rijksweg in de richting van Maastricht open.


Margraten
Gezien het grote bezoekersaantal dat verwacht wordt heeft de organisatie gekozen voor het inzetten van pendelbussen om de bezoekers naar Valkenburg aan de Geul te brengen. Zo ook vanuit het bedrijventerrein Aan de Fremme te Margraten. Hier kan gratis geparkeerd worden om vervolgens met een pendelbus vervoert te worden naar het parcours. De pendelbussen rijden op beide dagen vanaf 8.00 uur tot 20.00 uur vanuit het bedrijventerrein Aan de Fremme via de Prinses Amalialaan, Heiligerweg, Eijkerstraat, Eijkerweg naar Kenkersweg naar Valkenburg aan de Geul en retour.
Vanaf vrijdagmiddag tot en met maandagochtend is de Prinses Amalialaan, bij uitzondering  vrijgegeven voor de pendelbussen. Verkeersregelaars zijn op zaterdag en zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur actief om dit in goede banen te leiden.


Hekerweg
De rijbaan op de Hekerweg is slechts in één richting beschikbaar van zondag 4 februari 06.00 uur tot zondag 4 februari 22.00 uur. De Hekerweg wordt gebruikt om te parkeren door de bezoekers van het WK, maar bewoners en bezoekers van bedrijven en de huizen ter plaatse worden doorgelaten.

Bestel nu je ticket!

De UCI Cyclo-Cross World Championships zijn ieder jaar weer hét hoogtepunt in het Cyclo-Cross-seizoen.
Liefhebbers, supporters, maar ook de coureurs hunkeren keer op keer naar het belangrijkste weekend van het seizoen!
Beleef het ook mee en maak een keuze uit een van de onderstaande tickets!

3 februari 2018

Zaterdag Ticket

4 februari 2018

Zondag Ticket

3 & 4 februari 2018

Weekend Ticket

official partners